Hello world! – again – ITRI migratie januari 2018

Na een tijd van rust kwam vanuit de provider de melding dat de site mogelijk gehacked was. Uit veiligheidsoverweging hadden ze de toegang beperkt en de webmaster geinformeerd. Keurig gedaan Alphamegahosting.comwww.alphamegahosting.com

Het was dus nodig om hier naar te kijken. In oktober 2017 is Google ook nog eens begonnen met het pushen van http naar https. Nog een reden om de website op schop te nemen. Vanuit de wetgeving moeten persoonsgegevens al langer beveiligd worden, maar in mei 2018 worden de eisen hiervoor aangescherpt. De vorige migratie is alweer van een paar jaar geleden. We hebben gekozen voor de uitdagende route in plaats van de relatief eenvoudige  upgrade. Lees verder “Hello world! – again – ITRI migratie januari 2018”

De Facebook ADD killer.

Op 21 augustus 2014 stond in Computeridee dat Facebook ons nog verder wil overspoelen met advertenties. Op een klein scherm komt het zover dat je uiteindelijk (bijna) geen berichten meer ziet van je vrienden en bekenden. Op een groter scherm wordt het steeds drukker en kost het onderbewust registreren van de advertenties uiteindelijk tijd en moeite ook al denken we dat we advertenties negeren.

Facebook meer advertenties

Nu kunnen we op een wat groter scherm een paar locaties onderkennen waar de advertenties geplaatst worden:

  • (Tegenwoordig steeds vaker) tussen de berichten alsof het een bericht is.
  • (Van het begin af aan) tussen de kolom met de berichten en continu schuivende notificatie kolom met daaronder de (online) vrienden.

Facebook is er tenslotte voor de adverteerders (want daar valt geld te verdienen) en niet voor ons als gebruikers.

Hoog tijd om te kijken hoe we het tij kunnen keren.

IMAG3815_oogbeweging

De advertenties in de bericht moeten we maar gewoon proberen te negeren door ze door te scrollen tot we weer een “echt” bericht tegen komen.

De tussen-kolom met de advertenties staan natuurlijk heel bewust op die plaats. Terwijl je de berichten aan het lezen bent zie je vanuit je ooghoek de notificaties voorbij komen. Ook het online komen van vrienden kan de aandacht trekken. Voor we het weten kijken we dus naar de rechterkolom om korte tijd later weer, hoewel onderbroken, verder te lezen met de berichten. Wat we niet merken is dat we dus constant zonder echte aandacht voor de letters van de berichten of de notificatie over de advertentie gaan. Onze hersenen kunnen dus ongestoord de advertentie absorberen.

Gelukkig kunnen we hier heel eenvoudig iets aan doen.

We maken een Facebood ADD killer.

Facebook ADD killer

Benodigdheden:

  • Vel A4 papier (liefst gebroken wit)
  • schaar
  • liniaal (optioneel)
  • poltood (optioneel)

We vouwen het A4 vel over de lange zijde dubbel. De nu ontstane dikte zorgt ervoor dat het licht van het scherm er niet doorheen komt.

Met Facebook op het scherm meten we de breedte (rode maat) en knippen de strook op maat.

Vervolgens meten we de hoogte van het scherm, zodat het papier over de bovenkant komt te hangen. We maken een tweede vouw voor de dikte van het scherm.

De basis versie is nu klaar.

Facebook zou Facebook niet zijn als ze onze ogen niet nog een keer over de advertenties zouden laten bewegen. Juist. Daarom zitten precies boven de tussen-kolom de tellers voor de nieuwe berichten. Als we deze willen zien, dan knippen we op die plaats een opening in onze Facebood ADD killer zoals aangegeven met de groene lijntjes.

IMAG3816_

 

Hè hè, iets meer rust op ons scherm.

De Aristocratische website voor de Barsois

Als windhondeneigenaar kennen we het verschil tussen de Whippet en de Barsoi / Barzoi. Op het verzoek van de Nederlandse Barsoi Club om mee te denken over de te vernieuwen website heb ik dan ook vrij snel ja gezegd. De uitstraling en de nog verder uit te werken huisstijl  moeten daarbij de aristocratische lijn van de Barsois benadrukken.

NBC_75Jaar_1

 

 

 

 

 

 

Het is de hond van de Tsaren en de Tsaar onder de honden.

Als uitgangspunt hebben we het mooie jubileum boek genomen.

NBC75jaar

 

 

 

 

 

 

Op basis hiervan hebben we de website geschetst en opgezet. Omdat we nu van de grond af aan de website vernieuwen wordt per pagina kritisch gekeken wat we aan tekst en layout kunnen verbeteren.

De hond is het waard en NBC laat zich hiermee van haar beste kan zien.

NBC_75Jaar_7

 

 

 

 

 

 

De twee honden van het logo zijn op dit moment nog de grootste uitdaging, omdat we nog zoeken naar een afbeelding in een wat hogere resolutie. Hopelijk heeft een van de leden nog een erg goede afbeelding hiervan.
hoofden_transparant

 

 

 

 

De werkwijze is agile, waarbij zowel van het bestuur als van de leden / website bezoekers commentaar wordt verzameld om de volgende versie te verwezenlijken. Ook is de site nog niet compleet, maar per opgeleverde pagina kunnen we wel zeggen dat er weer een stukje DONE is.

De site is natuurlijk te zien: www.barsoiclub.nl, zowel als website als in een aangepast mobiele versie.

barsoiclub.nl barsoiclub.nl.mobile

 

Na de oplevering van de site volgt nog een stuk training en documentatie, zodat het NBC bestuur in principe zelfstandig de site kan beheren.

 

RepairCafé Blauwhuis

Naast pure ICT projecten hebben we ons ook ingezet voor het milieu bewuste en groene werken. Daarvoor hebben we in samenwerking met Stichting Repair Café een vestiging gebouwd en ingericht in Blauwhuis. Dit was een leuk project waar naast bouwzaken ook het slim inrichten van de ruimte aan de orde kwam.

IMAG2665-150x150Na het ontvangen van het officiële logo konden we echt los. Dit was uiteindelijk begin november.

RC-Logo-Blauwhuis-rgb_Jozef

 

 

 

Bijna wekelijks wordt door vrijwilligers gewerkt aan de binnengebrachte producten. Naast de Facebookpagina facebook is er een site waar alle relevante reparaties worden beschreven.

FB_Page

Natuurlijk wordt een QR code bijgeleverd om de toegang tot de Facebook pagina te vereenvoudigen:
QR_FB_Page_RepairCafe_Blauwhuis

 

 

 

 

 

 

Naast de schaalbare HTML 5 + CSS 5 pagina’s voor de verhalen is gekozen voor een mobiele APPlicatie:

repaircafeblauwhuis.mobapp.at
Klik op de afbeedling om naar de pagina te gaan.

Honden website – Mount Carmel

Na een tijd van voorbereiden en testen op een sub domein was het nu tijd om de twee domeinen vast te leggen en in gebruik te nemen. Het overzetten van een Joomla omgeving verloopt niet altijd vlekkeloos, maar na wat kopiëren stond alles op z’n plaats. Nu kunnen de fokkers de honden websites verder onderhouden.

De landing page heeft een leuke opbouw met een achter de centrale foto verborgen menu. De effecten komen van CSS en HTML.

mountcarmel_landingpage_picture

    mountcarmel_landingpage_menu

Domeinen: mountcarmel.nl en mountcarmel.eu

St. Gregoriusschool

De Webpresence van de St. Gregoriusschool

In het voorjaar van 2011 liet de St. Gregoriusschool weten dat de bestaande website niet meer van deze tijd was. Ook het onderhouden liep in de praktijk via de provider, omdat de school vond dat het actualiseren te omslachtig werkte. Vanuit ITRI zijn we daarop met de schoolleiding in contact getreden.

In de gesprekken met Rixt Minnema, de directrice, bleek al dat we eerst een orientatiefase in zouden gaan. Samen met haar en meester Pyt hebben we andere websites bekeken om een indruk te krijgen van mogelijkheden en uitstraling voor een mooie site. Vervolgens zijn Rixt en Pyt aan de slag gegaan om vanuit de schetsen te komen tot de basis van waaruit we konden starten.

Eind mei 2011 hadden we de grote lijn van de website te pakken, zoals hiernaast te Eerste schets van de nieuwe St. Gregoriusschool websitezien is.

 

 

Qua omgeving ging de voorkeur uit naar Joomla, omdat dat zowel Rixt als Pyt daar al ervaring mee hadden.

Modeluitwerking van de nieuwe St. Gregoriusschool websiteDaarna kwam de tijd van het uitwerken van de verdere layout, de menu’s en de daadwerkelijke artikelen. Dit moest tussen het drukke schoolwerk door en zo was het alweer voorjaar 2012. Vanuit de school was het nu duidelijk welke websitekleuren het beeld gingen bepalen. Rood en zwart zijn de schoolkleuren en dit moest zo terugkomen dat de site toch “fris” blijft en niet te “zwaar” wordt. Een leuke uitdaging!

Dan is het tijd om samen te sleutelen aan de site. Met regelmatige demo’s en presentaties ontstaat een uiteindelijk met elkaar afgestemd beeld. De artikelen worden in eerste instantie door ITRI gemaakt, zodat het achtergrondproces optimaal ingeregeld wordt.

Ondertussen wordt de wisseling van de provider voorbereid. Op 13 juli is de nieuwe website zichtbaar. En vandaag 22 juli 2012, op de laatste dag voor de schoolvakantie, is de site gepromoot.

nieuwe St. Gregoriusschool website 

In IT termen was de werkwijze Agile. Bij Agile zorgt de IT leverancier dat de opdrachtgever, in dit geval Rixt, “aan het roer staat”. Hierdoor weet iedereen zeker dat het project de goede kant op gaat. Voor de processen is de LEAN methode gebruikt, zodat alle onnodige en complexe handelingen verwijderd zijn. Het opzetten en “inleren” van de nieuwe processen zal tijdens de vakantie en het komende schooljaar plaatsvinden.

Zoals we zien gaat het bij webpresence om meer dan alleen een nieuwe website neerzetten. Achter de schermen is bijvoorbeld veel werk verzet om de site goed doorzoekbaar te maken middels trefwoorden. De site heeft een strategie voor het archiveren zodat het beheer overzichtelijk is en blijft.

ITRI is zo de ideale partner om de voor u beste solution te realiseren.

Vernieuwde website

Na het opleveren van de Joomla website voor de St. Gregoriusschool St. Gregoriusschool website

was het tijd om de eigen website met WordPress te vernieuwen.

Een hele verandering vergeleken met de vorige versie. Zowel qua uiterlijk als qua techniek. Deze versie is natuurlijk ook beter te gebruiken met mobiele devices.

Oude site: De itri website van het begin van deze eeuw.